Porto e Norte - Casa das Artes

Porto e Norte - Casa das Artes

R. Ruben a 210, 081,
4150-639 Porto

(EN) The solution presented by Souto Moura took advantage of the existing wall at one end of the garden, building a " wall-building " that marks the boundaries of the land and integrates perfectly with the environment. For this integration also contribute the materials used in the exterior flooring of the building such as brick, stone and mirrored glass creating an illusory effect of extending the garden. The interior has a floor below ground and houses two auditoriums in amphitheatre, used for shows, conferences and exhibitions.

 (PT) A solução apresentada por Souto Moura aproveitou o muro existente num dos extremos do jardim, construindo um “edifício-muro” que marca os limites do terreno e se integra perfeitamente no ambiente. Para essa integração contribuem também os materiais usados no revestimento exterior do edifício como o tijolo, a pedra e o vidro espelhado que cria um efeito ilusório de prolongamento do jardim. O interior tem um piso abaixo do solo e alberga dois auditórios em anfiteatro, utilizados para espetáculos , conferências e exposições.